Afdeling

Quality

Functie

Photo-Chemistry Quality Engineer

Locatie

Enschede, the Netherlands

Algemeen 

Polaroid heeft een historie van 80+ jaar en is nog steeds één van de meest herkenbare merken in de wereld. Vandaag de dag is Instant Fotografie het meest belangrijke onderdeel van Polaroid; een product dat mensen over de hele wereld hebben leren kennen en van zijn gaan houden. Door onze volledige productportfolio onder de naam Polaroid te verenigen, is duidelijk voor iedereen (consumenten, verkopers en onze partners) dat we één Polaroid zijn en blijven.

Het succes van Polaroid analoge instant camera’s en film is geworteld in het vastleggen, delen en koesteren van onze meest waardevolle momenten. Kijkend naar 2021 en verder, is de visie van ons bedrijf om producten te creëren die mensen samenbrengen op een betekenisvolle manier. Dit doen wij door middel van onze productinnovatie, de manier waarop wij zakendoen en de manier waarop wij elke dag werken.

Functieomschrijving

Als Photo-Chemistry Quality Engineer rapporteer je aan de Quality Manager. Daarnaast maak je deel uit van het ontwikkelingsteam. Je bewaakt de kwaliteit van chemicaliën, halfproducten en het eindproduct. Je zorgt voor een optimale combinatie van materialen voor productie. Daarvoor zet je experimenten op en voer je metingen en analyses uit op de fotografische kwaliteit van de film. Je verzamelt en beoordeelt testgegevens van leveranciers en uit eigen experimenten.

   Functie-eisen

   Je beschikt over een afgeronde, technische opleiding op Hbo-niveau richting chemie, HLO of aanverwant. Je beheerst de Engelse taal goed. Bij voorkeur heb je kennis m.b.t design of experiments (DOE). Je bent vasthoudend in het vinden van oorzaken en oplossingen. Je bent analytisch, nauwgezet en kritisch op kwaliteit. Je stelt je daadkrachtig en pro-actief op.

    Aanbod

    In Enschede werkt een team van rond de 120 medewerkers elke dag hard aan het produceren en verbeteren van de film in een informele sfeer. Onze arbeidsvoorwaarden zijn markt conform, waarbij de nadruk ligt op de goeie sfeer, samenwerking, eerlijkheid en waardering.

    Wil jij ook deel uitmaken van de Polaroid Family? Stuur dan een gemotiveerde brief met CV naar: Polaroid, t.a.v. Jose Wobben, Postbus 242, 7500AE Enschede. Of naar jose.wobben@polaroid.com.