Afdeling

Product & Process Engineering

Functie

Product & Process Engineer

Locatie

Enschede, the Netherlands

Algemeen 

Polaroid heeft een historie van 80+ jaar en is nog steeds één van de meest herkenbare merken in de wereld. Vandaag de dag is Instant Fotografie het meest belangrijke onderdeel van Polaroid; een product dat mensen over de hele wereld hebben leren kennen en van zijn gaan houden. Door ons volledige productportfolio onder de naam Polaroid te verenigen, is duidelijk voor iedereen (consumenten, verkopers en onze partners) dat we één Polaroid zijn en blijven.

Het succes van Polaroid analoge instant camera’s en film is geworteld in het vastleggen, delen en koesteren van onze meest waardevolle momenten. Kijkend naar 2021 en verder, is de visie van ons bedrijf om producten te creëren die mensen samenbrengen op een betekenisvolle manier. Dit doen wij door middel van onze productinnovatie, de manier waarop wij zakendoen en de manier waarop wij elke dag werken.

Functie inhoud

Je werkt in het team dat verantwoordelijk is voor de optimalisatie van het film productieproces in Enschede. Tot de werkzaamheden behoren:

 • Ondersteunen van productieafdelingen en analyseren van zowel proces- als materiaalproblemen.
 • Opstellen en beheren van materiaal- en processpecificaties.
 • Verbeter- en besparingsprogramma’s implementeren van materialen en grondstoffen t.b.v. productie. Mogelijk in overleg met de leverancier.
 • Opstellen, uitvoeren en evalueren van testen op het gebied van producten, processen en materialen.
 • Begeleiden van het tijdig en correct invoeren van nieuwe producten/procedures.
 • Het technische aanspreekpunt zijn voor materiaal leveranciers.

  Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde technische (Mechanisch / Materiaalkunde) opleiding op HBO-niveau of vergelijkbaar.
  • Je werkt secuur, bent stressbestendig, flexibel, kwaliteitsbewust en hebt een goed analytisch denkvermogen.
  • Minimaal 10 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

  Aanbod

  In Enschede werkt een team van rond de 115 medewerkers elke dag hard aan het produceren en verbeteren van de film in een informele sfeer. Onze arbeidsvoorwaarden zijn markt conform, waarbij de nadruk ligt op de goeie sfeer, samenwerking, eerlijkheid en waardering.

  Wil jij ook deel uitmaken van de Polaroid Family? Stuur dan een gemotiveerde brief met CV naar: Polaroid, t.a.v. Kevin van der Poel, Postbus 242, 7500AE Enschede of naar kevin.vdpoel@polaroid.com.